Historia

Vi på GodFond drivs av övertygelsen att hållbara företag spelar en viktig roll i att skapa en ljusare framtid för oss alla, och vi vill ligga i framkant för den utvecklingen.

2005 grundade Stefan Krook, Karl Johan Persson, Robert af Jochnick och Per Ludvigsson den svenska stiftelsen GoodCause med en vision om att kunna starta hållbara företag som genom att erbjuda prisvärda och ärliga produkter/tjänster skulle kunna generera pengar till välgörande ändamål. Företagen skulle startas med hjälp av donationer och skulle vara helägda av GoodCause. Detta innebär att det inte finns något privat vinstintresse utan bolagens vinster skulle gå till en bättre värld.

Elbolaget GodEl  startade 2005 och våren 2009 lanserades fondbolaget GodFond. 2010 startade stiftelsen bolaget GoodCause Ideas, som ska fungera som en plattform för nya satsningar. GodEl har sedan starten genererat 48 271 914 kr till välgörande ändamål och GodFond, som har gjort vinst från första året, har genererat 10 233 360 kr. Totalt har GoodCause stiftelsens bolag genererat  59 942 923 kr till välgörande ändamål.

Vår målsättning med bolaget GodFond är att skapa positiva effekter i många olika led. De flesta branscher behöver konkurrens och detta gäller även finansbranschen. Vi är övertygade om att vår målsättning att erbjuda ärliga, enkla och prisvärda produkter är något som efterfrågas av många sparare. 2009 lanserades fonden GodFond Sverige & Världen. Fonden är framtagen för att ge sparare ett ärligt, enkelt och prisvärt alternativ för den som bestämt sig för att investera i aktiemarknaden. Över en 1 miljard SEK har investerat i fonden och här kan du se några av de som valt att investera i fonden, våra Good Founding Investors.

I april 2014 har GoodCause inlett ett långsiktigt samarbete med SPP Fonder avseende förvaltning och administration av fonden GodFond Sverige & Världen. Syftet med samarbetet är att skapa synergier som effektiviserar arbetet och genom det möjliggör en ökad välgörenhetsutdelning. En ytterligare positiv effekt av samarbetet är att GodFond kan ta del av SPPs kompetens inom hållbara investeringar. GodFond Sverige & Världen följer de hållbarhetskriterier som SPP tar fram och systematiskt följer upp. Här hittar du mer information om SPP hållbarhetskriterier.


Maila oss

Vi på SPP Fonder svarar dig så fort vi kan!
  • Vi skickar en kopia av meddelandet till din mailadress.

Maila oss FAQ

  • Lite extra text här
  • Vi skickar en kopia av meddelandet till din mailadress.

Följ vårt systerbolag GodEl på Facebook

Dela denna länk

Twittra med vårt systerbolag GodEl