GodFonds syn på hållbarhet och ansvarstagande

GodFond är helägt av den svenska stiftelsen GoodCause som grundades med visionen om att kunna starta hållbara företag som fungerar som en motor för en bättre framtid genom att vinsten i bolagen går till välgörande ändamål.

För oss på GodFond är hållbarhet viktigt utifrån två perspektiv:

1) Hållbara företag kan vara med och skapa en bättre framtid.

2) Vi är övertygade om att hållbara företag har större sannolikhet att bli framtidens vinnare.

Sedan  april 2014 har GodFond inlett ett långsiktigt samarbete med SPP Fonder.  SPP Fonder ansvarar för förvaltning och administration av vår aktiefond GodFond Sverige & Världen. Synergier i samarbetet gör att vi kan öka vår utdelning till välgörenhet. En annan fördel är att vi kan ta del av SPP Fonders gedigna kompetens inom hållbara investeringar. SPP Fonder är en del av Storebrandkoncernen och fonden förvaltas enligt Storebrands standard för hållbara investeringar.

SPP Fonder är ett modernt fondbolag med hållbara, långsiktiga och transparenta produkter. Hos SPP Fonder förvaltas alla fonder hållbart, vilket är en viktig del i filosofin och som är fullt integrerad i hela dess verksamhet. Det innebär att investeringar sker enbart i företag som inte bryter mot FNs konventioner för mänskliga rättigheter, grov korruption, klimatförändringar, miljöförstöring, produktion av kontroversiella vapen eller tobak.

Mer information om SPP Fonders hållbarhetskriterier och deras arbete med hållbara investeringar finner du på deras hemsida.


Maila oss

Vi på SPP Fonder svarar dig så fort vi kan!
  • Vi skickar en kopia av meddelandet till din mailadress.

Maila oss FAQ

  • Lite extra text här
  • Vi skickar en kopia av meddelandet till din mailadress.

Följ vårt systerbolag GodEl på Facebook

Dela denna länk

Twittra med vårt systerbolag GodEl