Välgörenhet

Vi på GodFond drivs av övertygelsen att hållbara företag har en viktig roll i att skapa en bättre framtid, och vi vill ligga i framkant.

2005 grundades den svenska stiftelsen GoodCause med en vision om att kunna starta hållbara företag som genom att erbjuda prisvärda och ärliga produkter/tjänster skulle kunna generera pengar till välgörande ändamål. Företagen skulle vara helägda av GoodCause och därför skulle det inte finns något privat vinstintresse utan bolagens vinster skulle gå till en bättre värld.

2009 lanserades GoodCause fondbolaget GodFond. GodFond har hittills genererat 16 094 440 kr till välgörande ändamål. Totalt har GoodCause stiftelsens bolag genererat 72 819 343 kr till välgörande ändamål.

I både GodFond och systerbolaget GodEl är det kunderna som väljer hur bolagens vinster ska fördelas mellan välgörenhetspartnerna som samarbetar med Stiftelsen GoodCause. Om du sparar direkt via SPP Fonder kan du välja en välgörenhets organisation som du vill stödja. I dagsläget är dessa Hand in HandLäkare Utan GränserSOS BarnbyarStockholm StadsmissionRädda Barnen, Barncancerfonden och IOGT-NTO. Enkelt beskrivet så motsvarar en sparad krona en röst för hur GodFonds vinst ska fördelas. Eftersom GodFond är ett annorlunda bolag är det bra att poängtera att du som sparar i GodFond Sverige & Världen får behålla hela avkastningen själv och det endast är bolaget GodFonds vinst som går till välgörande ändamål.

För dig som sparar direkt via SPP Fonder kan antingen ringa 08-614 24 50 eller använda denna blankett för att välja din välgörenhetsorganisation: Val av välgörenhetsorganisation


Maila oss

Vi på SPP Fonder svarar dig så fort vi kan!
  • Vi skickar en kopia av meddelandet till din mailadress.

Maila oss FAQ

  • Lite extra text här
  • Vi skickar en kopia av meddelandet till din mailadress.

Följ vårt systerbolag GodEl på Facebook

Dela denna länk

Twittra med vårt systerbolag GodEl